fbpx
AirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Swiss houdt A220-vloot aan de grond na motorprobleem

Swiss houdt vandaag en morgen de complete vloot A220’s aan de grond. Dat doet de Zwitserse maatschappij omdat de motoren van alle toestellen geïnspecteerd moeten worden. Dinsdagochtend maakte een A220 van de maatschappij een voorzorgslanding in Parijs door motorproblemen.

Vluchten geannuleerd

Op de website laat Swiss weten dat door de inspecties een aantal vluchten geannuleerd wordt. Dinsdag gaan in totaal 36 vluchten niet door, woensdag worden in ieder geval 19 vluchten geschrapt.

Voorzorgslanding

Dinsdagochtend maakte een A220-300 van de maatschappij onderweg van Genève naar Londen een ongeplande tussenlanding in Parijs door motorproblemen. Rond het middaguur werden daarna tijdelijk alle Swiss-vluchten met een A220 aan de grond gehouden. Rond 13.00 vertrokken er weer vluchten.

Aan de grond

Tegenover de Duitse website Aerotelegraph.com bevestigt een woordvoerster van Swiss dinsdagmiddag dat de vliegtuigen aan de grond gehouden worden door het motorprobleem. De motoren van de toestellen zijn gebouwd door motorleverancier Pratt & Whitney.

Vloot

Swiss vliegt sinds juni 2016 met de vliegtuigen. De vloot bestaat inmiddels uit 29 A220’s. Zowel de A220-100 als de grotere A220-300 vliegen bij de airline.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button