Air France-KLMNieuwsProfessional

Air France-KLM en China Eastern breiden joint-venture uit met Virgin

Virgin Atlantic wordt onderdeel van de joint-venture die Air France-KLM en China Eastern met elkaar hebben. Met het toevoegen van Virgin moeten er meer vluchten uitgevoerd worden tussen het Verenigd Koninkrijk en China.

Samenwerkingen

Air France-KLM en China Eastern ondertekenden in november 2018 een joint-venture. Met Virgin wordt ook al intensief samengewerkt routes over de Atlantische Oceaan.

Codeshares

Met de toevoeging van Virgin Atlantic aan de joint-venture moet het aantal beschikbare vluchten tussen China en het Verenigd Koninkrijk verder opgevoerd worden. Dat gebeurt door codesharing tussen de airlines. Met de codeshares moeten ook vluchten binnen het Verenigd Koninkrijk en in China makkelijker te boeken worden. In 2020 moet de samenwerking van start gaan, meldt een woordvoerder van KLM.

Nadruk op China

De nadruk in de uitgebreidere joint-venture ligt op de Brits en Chinese markt, stelt Patrick Alexandre, Executive Vice President Commercial, Sales en Alliance bij Air France-KLM. “Door het combineren van ons aanbod creëren we een aantrekkelijker aanbod voor onze klanten. De nadruk ligt op de Britse en Chinese markten.”

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button