fbpx
AirbusFrequente reizigersNieuwsProfessional

AirBaltic kan ondanks problemen wel blijven vliegen met A220

AirBaltic blijft vliegen met de A220, ondanks de motorproblemen die zijn vastgesteld door Pratt & Whitney. Swiss houdt de toestellen wel aan de grond, maar gebruikt volgens de Letse maatschappij een ander type.

AirBaltic

AirBaltic zegt in een verklaring de ontwikkelingen rondom de motoren van Pratt & Whitney op de voet te volgen en extra inspecties uit te voeren. “Maar airBaltic gebruikt een andere variant van de P&W motor dan Swiss, namelijk de PW1500G. Zoals bevestigd is door de fabrikant, voldoen onze motoren nog aan alle criteria om door te vliegen”, aldus

Swiss

Dinsdag werd bekend dat Swiss alle A220’s in ieder geval tot en met woensdag aan de grond houdt. Dat doet de Zwitserse maatschappij omdat de motoren van alle toestellen geïnspecteerd moeten worden. Dinsdagochtend maakte een A220 van de maatschappij een voorzorgslanding in Parijs door motorproblemen.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button