AirbusFrequente reizigerNieuwsProfessional

AirBaltic kan ondanks problemen wel blijven vliegen met A220

AirBaltic blijft vliegen met de A220, ondanks de motorproblemen die zijn vastgesteld door Pratt & Whitney. Swiss houdt de toestellen wel aan de grond, maar gebruikt volgens de Letse maatschappij een ander type.

AirBaltic

AirBaltic zegt in een verklaring de ontwikkelingen rondom de motoren van Pratt & Whitney op de voet te volgen en extra inspecties uit te voeren. “Maar airBaltic gebruikt een andere variant van de P&W motor dan Swiss, namelijk de PW1500G. Zoals bevestigd is door de fabrikant, voldoen onze motoren nog aan alle criteria om door te vliegen”, aldus

Swiss

Dinsdag werd bekend dat Swiss alle A220’s in ieder geval tot en met woensdag aan de grond houdt. Dat doet de Zwitserse maatschappij omdat de motoren van alle toestellen geïnspecteerd moeten worden. Dinsdagochtend maakte een A220 van de maatschappij een voorzorgslanding in Parijs door motorproblemen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close