777XBoeingEditors choiceNieuwsProfessional

‘Boeing heeft nog geen datum voor de 777-8’

Boeing is toegewijd aan de productie van de 777-8, maar wanneer die in dienst gaat, is nog niet zeker. Dat zegt de vliegtuigbouwer woensdag tegen persbureau Reuters.

Vraag

“De datum hangt af van een aantal factoren, zoals de vraag van klanten naar het vliegtuig”, zegt Darren Hulst, senior marketing executive bij Boeing.

Bestellingen

Tot nu toe heeft alleen Emirates een bestelling geplaatst voor de 777-8. Qantas overweegt om de 777-8 te bestellen. Met dit toestel moet ‘s werelds langste directe commerciële vlucht (17.000 kilometer) tussen Sydney en Londen uitgevoerd gaan worden. Ook Airbus is nog in de race om een toestel te leveren wat die afstand aan kan.

777X

Voor de -9 variant zijn er al wel meer klanten: naast Emirates hebben onder andere Singapore Airlines, Lufthansa, British Airways en Qatar Airways een bestelling geplaatst. De 777-8 is een korte versie van de 777-9, ook wel 777X genoemd. In augustus werd de levering van deze types verder uitgesteld omdat er problemen waren met de GE9X-motoren.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/