fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

Etihad en Air Arabia richten samen low-cost carrier op

Abu Dhabi moet een eigen low-cost carrier krijgen. Aan dat doel werken Etihad Airways en Air Arabia vanaf nu. De nieuwe maatschappij moet een aanvulling worden op Etihad.

Low-cost optie

Samen richten de maatschappijen Air Arabia Abu Dhabi op. De nieuwe carrier moet reizigers van Etihad een low-cost optie bieden. “Reizen en toerisme spelen een vitale rol in de groei van Abu Dhabi en de Verenigde Arabische Emiraten. Met de oprichting van Air Arabia Abu Dhabi vullen we die rol in”, zegt Tony Douglas, ceo van Etihad Aviation Group.

“We zijn verheugd om samen met Etihad Air Arabia Abu Dhabi op te richten. Dat zal zorgen voor verdere groei in het low-cost segment, lokaal en regionaal. De maatschappij profiteert van de expertise van Air Arabia en Etihad”, zegt Adel Al Ali, ceo van Air Arabia.

Air Arabia

Air Arabia werd in 2003 opgericht in Sharjah in de VAE. De maatschappij was één van de eerste low-cost carriers in het Midden-Oosten. In 2008 werd met de Marokkaanse maatschappij Regional Air Lines de dochtermaatschappij Air Arabia Maroc opgericht.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button