AirlinesFinancieelOverig nieuwsProfessional

Investeerders Alitalia stellen eisen voor overname

De Italiaanse spoorwegmaatschappij ferrovie dello stato en de Italiaanse investeringsmaatschappij Atlantia stellen extra eisen waar aan voldaan moet worden voor zij Alitalia overnemen. Zo moet een partij uit de luchtvaartindustrie flink investeren in de airline.

Deadline verstreken

Gisteravond verstreek opnieuw een deadline waarop een bindend bod op Alitalia op tafel had moeten liggen. Dat bod kwam er wederom niet, maar FS en Atlantia zijn wel bereid om verder te onderhandelen met de Italiaanse regering.

Eisen

Om de onderhandelingen voort te zetten, moet de Italiaanse regering wel tegemoetkomen aan een aantal eisen van beide partijen. Ze willen bijvoorbeeld dat voor het nieuwe bedrijf een industriële partner gevonden wordt “die met een aanzienlijk aandeel in het kapitaal” van het nieuwe bedrijf investeert. Ook willen de investeerders allebei een minderheidsbelang in het bedrijf.

Businessplan

Van de industriële partner verwachten de investeerders ook een gedegen businessplan. Daarbij moet die partner verantwoordelijkheid nemen voor het uitvoeren van het plan.

Delta Air Lines

Delta Air Lines wordt sinds februari genoemd als airline die gaat investeren in Alitalia. Hoeveel die investering is, is nog onderwerp van discussie. De Italiaanse partijen zouden meer dan de toegezegde $100 miljoen willen zien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close