fbpx
Editors choiceFrequente reizigersNieuwsNL NieuwsProfessionalSchiphol Airport

‘Kabinet wil minder vakantievluchten Schiphol’

Het kabinet wil minder groei van het aantal vakantievluchten op Schiphol. Dat blijkt uit de concept-luchtvaartnota 2020 – 2050, dat is ingezien door de Volkskrant.

Groei

In de periode van de nota zou Schiphol beperkt mogen groeien zodat de omwonenden zo min mogelijk extra worden belast en de uitstoot van broeikasgassen kunnen worden beperkt. Na 2020 zou het vliegveld mogen groeien naar 540 duizend vliegbewegingen per jaar; veertigduizend meer dan nu. Die groei zou dan moeten worden besteed aan het wereldwijde netwerk dat ten goede moet komen aan de Nederlandse economie, maar mag niet worden besteed aan extra vluchten naar zonbestemmingen in bijvoorbeeld Spanje of Portugal.

Local rule

Schiphol heeft vrij weinig invloed op de verdeling van de vluchten. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil daar verandering in brengen door het instellen van de local rule. Daarmee kan de onafhankelijke slotcoördinator prioriteit toekennen aan de maatschappijen die het meeste bijdragen aan het wereldwijde routenet.

Uitstel

Eerder werd bekend dat Van Nieuwenhuizen de concept-luchtvaartnota uitstelt tot eind 2019. Zo kan er meer tijd worden genomen om de nota goed uit te werken.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button