Frequente reizigerKLMNieuws

KLM catert Europese vluchten ‘minimaal’ door staking cateringpersoneel

Passagiers op Europese vluchten van KLM moeten tussen woensdagavond en vrijdagochtend rekening houden met een minimale catering aan boord. Dit komt doordat personeel van KLM Catering Services (KCS) donderdag staakt.

Staking

Donderdag vindt de tweede van drie landelijke stakingsdagen in de cateringbranche plaats. Vakbond FNV wilde voor morgen een langere staking dan vorige week plaatsvond. Waar vorige week nog afspraken gemaakt konden worden, stonden KCS en FNV deze week tegenover elkaar in de rechtszaal. Daar eiste KCS onder andere dat eerder gemaakte afspraken over een minimale catering ook nu nageleefd worden.

Intercontinentale vluchten

De Haarlemse kantonrechter gaf KCS in het kort geding gelijk. FNV moet ervoor zorgen dat op de intercontinentale vluchten voldoende catering beschikbaar is. De staking van FNV mag niet het intercontinentale vliegverkeer treffen, stelde de rechter.

Minder catering op Europese vluchten

Door de uitspraak van de rechter wordt op de Europese vluchten de komende dagen minimaal gecaterd. KLM meldt dat vluchten die tussen woensdagavond 20.00 en vrijdagochtend 11.40 uur minder catering aan boord hebben. “De catering aan boord zal noodgedwongen tot een minimum worden beperkt en vertragingen zijn niet uitgesloten”, stelt de maatschappij.

Staking 24 oktober

Met de rechterlijke uitspraak moet FNV er ook voor zorgen dat bij een staking op 24 oktober een minimale catering gegarandeerd wordt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close