DuurzaamheidOverig nieuwsProfessional

Minister: Schiphol beschikt niet over natuurvergunning

De luchthaven Schiphol heeft geen natuurbeschermingsvergunning. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in antwoord op vragen van Tweede Kamerleden. Zij wilden weten of Schiphol zo’n vergunning heeft na een uitzending van EenVandaag.

Minder vluchten

De vragen van Tweede Kamerleden van GroenLinks, SP en Partij van de Dieren kwamen naar aanleiding van een uitzending van tv-programma EenVandaag. Daarin kwam aan de orde dat Schiphol geen natuurbeschermingsvergunning zou hebben.

Door het niet hebben van deze vergunning zou er minder stikstof uitgestoten mogen worden en zou het aantal vluchten drastisch omlaag moeten. Uitbreiding van de luchthaven zou hierdoor niet aan de orde zijn.

Geen vergunning

Schiphol heeft, zo stelt Van Nieuwenhuizen, geen vergunning. Dat geldt niet alleen voor Schiphol, ook de vliegvelden van Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Lelystad hebben geen vergunning.

Geen uitzonderingspositie

Van een uitzonderingspositie voor de luchthavens is volgens Van Nieuwenhuizen geen sprake. “Ook Schiphol moet zich aan de wet houden. Noch voor Schiphol, noch voor de andere luchthavens geldt een uitzonderingspositie”, schrijft ze.

Nog geen sancties

Sancties wil Van Nieuwenhuizen nog niet aan de conclusie verbinden. Dat is aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt ze. Dit ministerie gaat over de natuurbeschermingswet.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close