fbpx
DuurzaamheidNaast het nieuwsProfessional

Minister: Schiphol beschikt niet over natuurvergunning

De luchthaven Schiphol heeft geen natuurbeschermingsvergunning. Dat schrijft minister Cora van Nieuwenhuizen in antwoord op vragen van Tweede Kamerleden. Zij wilden weten of Schiphol zo’n vergunning heeft na een uitzending van EenVandaag.

Minder vluchten

De vragen van Tweede Kamerleden van GroenLinks, SP en Partij van de Dieren kwamen naar aanleiding van een uitzending van tv-programma EenVandaag. Daarin kwam aan de orde dat Schiphol geen natuurbeschermingsvergunning zou hebben.

Door het niet hebben van deze vergunning zou er minder stikstof uitgestoten mogen worden en zou het aantal vluchten drastisch omlaag moeten. Uitbreiding van de luchthaven zou hierdoor niet aan de orde zijn.

Geen vergunning

Schiphol heeft, zo stelt Van Nieuwenhuizen, geen vergunning. Dat geldt niet alleen voor Schiphol, ook de vliegvelden van Rotterdam, Eindhoven, Maastricht en Lelystad hebben geen vergunning.

Geen uitzonderingspositie

Van een uitzonderingspositie voor de luchthavens is volgens Van Nieuwenhuizen geen sprake. “Ook Schiphol moet zich aan de wet houden. Noch voor Schiphol, noch voor de andere luchthavens geldt een uitzonderingspositie”, schrijft ze.

Nog geen sancties

Sancties wil Van Nieuwenhuizen nog niet aan de conclusie verbinden. Dat is aan het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) stelt ze. Dit ministerie gaat over de natuurbeschermingswet.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button