fbpx
AirlinesNieuwsProfessional

‘Swiss vliegt donderdag weer volledig met A220’

De Zwitserse airline Swiss zet vanaf donderdag de Airbus A220 weer volledig in. Dit meldt persbureau Reuters. Dinsdagavond werd in allerijl de vloot aan de grond gehouden na motorproblemen tijdens een vlucht.

Motorproblemen

Het incident van dinsdag vond plaats op een vlucht van Genève naar Londen. Door een motorstoring maakte het toestel een voorzorgslanding in Parijs. Daarna besloot Swiss alle toestellen te inspecteren. Volgens Aviation Herald deden zich in de afgelopen drie maanden nog twee soortgelijke incidenten voor bij toestellen van de Zwitserse maatschappij.

Inspectie

Dinsdag en woensdag werden alle 29 toestellen geïnspecteerd. Hierdoor annuleerde Swiss een aantal vluchten. De maatschappij laat aan persbureau Reuters weten dat de eerste geïnspecteerde vliegtuigen woensdag alweer ingezet zijn. “We blijven ervan uitgaan dat de vluchten grotendeels normaal kunnen worden uitgevoerd vanaf donderdag”, stelt de airline.

Andere maatschappijen

De problemen deden zich voor bij een specifieke motor van fabrikant Pratt & Whitney. Niet alle motortypes hoeven geïnspecteerd te worden. Air Baltic liet woensdag weten dat de A220’s gewoon ingezet worden. Volgens Reuters inspecteert Korean Air wel alle tien de A220’s in de vloot.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button