AirlinesNieuwsProfessional

‘Swiss vliegt donderdag weer volledig met A220’

De Zwitserse airline Swiss zet vanaf donderdag de Airbus A220 weer volledig in. Dit meldt persbureau Reuters. Dinsdagavond werd in allerijl de vloot aan de grond gehouden na motorproblemen tijdens een vlucht.

Motorproblemen

Het incident van dinsdag vond plaats op een vlucht van Genève naar Londen. Door een motorstoring maakte het toestel een voorzorgslanding in Parijs. Daarna besloot Swiss alle toestellen te inspecteren. Volgens Aviation Herald deden zich in de afgelopen drie maanden nog twee soortgelijke incidenten voor bij toestellen van de Zwitserse maatschappij.

Inspectie

Dinsdag en woensdag werden alle 29 toestellen geïnspecteerd. Hierdoor annuleerde Swiss een aantal vluchten. De maatschappij laat aan persbureau Reuters weten dat de eerste geïnspecteerde vliegtuigen woensdag alweer ingezet zijn. “We blijven ervan uitgaan dat de vluchten grotendeels normaal kunnen worden uitgevoerd vanaf donderdag”, stelt de airline.

Andere maatschappijen

De problemen deden zich voor bij een specifieke motor van fabrikant Pratt & Whitney. Niet alle motortypes hoeven geïnspecteerd te worden. Air Baltic liet woensdag weten dat de A220’s gewoon ingezet worden. Volgens Reuters inspecteert Korean Air wel alle tien de A220’s in de vloot.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close