737 MAXAirlinesIncidentenNieuwsProfessional

Air Canada vliegt tot half februari niet met 737 MAX

Air Canada houdt de Boeing 737 MAX in ieder geval tot 14 februari aan de grond. Dat maakte de Canadese airline woensdag bekend. Sinds 13 maart dit jaar hebben de toestellen niet meer gevlogen

Onzekerheid

Air Canada neemt de stap doordat er onzekerheid blijft bestaan over wanneer de 737 MAX weer terug kan keren in commerciële dienst. Boeing rekent erop dat de certificeringsvlucht nog dit jaar plaats kan vinden.

“De uitbreiding [van het niet inzetten van de MAX, red] geeft ons zekerheid bij het inplannen nu we een nieuw reserveringssysteem lanceren”, zegt Lucie Guillemette, chief commercial officer bij Air Canada.

Minder routes

Door het vliegverbod houdt Air Canada al sinds 13 maart dit jaar 24 toestellen aan de grond. In het komende winterseizoen is een aantal geplande routes geschrapt omdat die met een 737 MAX zouden worden uitgevoerd. Op andere routes wordt minder gevlogen of worden andere vliegtuigen ingezet.

Lease

Om toch voldoende vliegtuigen te hebben, leaset Air Canada de komende maanden twee extra widebody’s, zegt Guillemette. Via de Amerikaanse airline Omni Air International worden al diverse vliegtuigen geleaset. Ook wordt een aantal vluchten uitgevoerd met vliegtuigen van dochtermaatschappij Air Canada Rouge.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close