AirlinesFrequente reizigerIncidentenOverig nieuws

Asiana moet vlucht naar San Francisco schrappen na crash in 2013

De Zuid-Koreaanse maatschappij Asiana mag 45 dagen geen vluchten uitvoeren naar San Francisco. Dit heeft een Zuid-Koreaanse rechtbank bepaald. De straf is een gevolg van een ongeluk met een Boeing 777 van Asiana in 2013.

Crashlanding

Op 6 juli 2013 maakte een Boeing 777-200ER van Asiana een crashlanding op de luchthaven van San Francisco. Bij de landing kwamen drie passagiers om het leven. Meer dan 150 passagiers raakten gewond. Het toestel werd door brand verwoest.

Route niet uitvoeren

Volgens het Koreaanse persbureau Yonhap besloot de Zuid-Koreaanse regering in 2014 al dat Asiana als straf de route tijdelijk niet mocht uitvoeren. De airline ging daar tegen in beroep.

Fout bij piloten

Het Zuid-Koreaanse hooggerechtshof oordeelde woensdag dat de crash de schuld was van de piloten en dat daarom de straf terecht was. De Amerikaanse raad voor transportveiligheid NTSB concludeerde in 2014 al dat de vliegers de instrumenten in de cockpit onvoldoende begrepen.

Schadepost

Door de uitspraak van het hooggerechtshof mag Asiana de vlucht van Seoel naar San Francisco 45 dagen niet uitvoeren. De airline verwacht volgens Yonhap dat dit ongeveer 11 miljard Zuid-Koreaanse won (€8,4 miljoen) aan inkomsten zal schelen.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close