FinancieelOverig nieuwsProfessional

‘Italië weer akkoord met miljoenenlening voor Alitalia’

De Italiaanse regering pompt opnieuw miljoenen euro’s in Alitalia. Volgens de Italiaanse krant Il Sole 24 Ore gaat de regering akkoord met een nieuwe lening ter waarde van €350 miljoen euro.

Deadline verstreken

De lening is nodig om ervoor te zorgen dat Alitalia kan blijven vliegen. Dinsdag verstreek een deadline waarop een beslissend bod van spoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato en investerinsgmaatschappij Atlantia binnen moest zijn.

Onderhandelingen

Hoewel het bod er niet kwam, gaven beide partijen wel aan verder te willen onderhandelen over de toekomst van Alitalia. Zij stellen daarbij een aantal eisen, waaronder een grote investering van Delta Air Lines.

Overbruggingskrediet

Volgens Il Sole 24 Ore stemt de regering in Rome vandaag in met een nieuw overbruggingskrediet voor Alitalia. De lening van €350 miljoen moet voldoende zijn om het ‘nieuwe’ Alitalia binnen zes maanden te laten draaien.

Lufthansa

Naast Delta Air Lines wordt ook Lufthansa genoemd als partij om te investeren in Alitalia. Persbureau Reuters stelt op basis van bronnen in de Italiaanse regering dat de regering welwillend tegenover een Duitse investering staat.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close