AirlinesFrequente reizigerIndustrieNieuws

JetBlue en Norwegian knopen netwerken aan elkaar

Low-cost carriers JetBlue en Norwegian maken plannen voor een trans-atlantische samenwerking. Passagiers moeten vanaf 2020 via Norwegian aansluitende vluchten bij JetBlue kunnen boeken en andersom.

Netwerk

Door het interline agreement worden de netwerken van beide luchtvaartmaatschappijen als het ware aan elkaar geknoopt. Passagiers die bij Norwegian een vlucht naar de Verenigde Staten boeken, kunnen in diezelfde boeking straks een vlucht binnen de Verenigde Staten met JetBlue toe voegen.

Reizigers profiteren

Beide airlines zijn te spreken over de voorgenomen samenwerking. “We zijn heel blij met dit partnership met JetBlue. Dit maakt internationaal reizen nog makkelijker en nog beter beschikbaar voor onze passagiers”, zegt CEO Geir Karlsen van Norwegian.

“Norwegian deelt onze opvatting dat klanten ervan profiteren als we competitie en lage prijzen naar de trans-Atlantische markt brengen”, stelt Robin Hayes, CEO van JetBlue.

Bestemmingen

Met het partnership worden 100 bestemmingen van JetBlue in de Verenigde Staten, Latijns-Amerika en de Caraïben bereikbaar via het netwerk van Norwegian. De Noorse low-cost carrier vliegt in de Verenigde Staten onder andere op Fort Lauderdale, New York JFK en Boston. In Europa voert Norwegian naar eigen zeggen ruim 550 routes uit.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button