fbpx
BoeingCargoNieuwsProfessional

Leasemaatschappij laat 777-300’s ombouwen tot vrachtvliegtuig

De Iers/Amerikaanse leasemaatschappij GECAS lanceert samen met een Israëlisch bedrijf een programma om Boeing 777-300ER’s om te bouwen tot vrachtvliegtuig. GECAS laat zelf vijftien 777-300ER’s ombouwen.

Grotere versie

De omgebouwde versie van het vrachtvliegtuig wordt groter dan de vrachtversie van de triple seven die Boeing vanuit de fabriek levert. Dit toestel is gebaseerd op de kleinere 777-200.

Big Twin

Het nieuwe type wordt door GECAS aangeduid als ‘Big Twin’, omdat het toestel groter is dan de tweemotorige vrachttoestellen die vliegtuigbouwers nu zelf produceren. In de 777-300ER moet 25 procent meer vracht vervoerd kunnen worden.

Ombouw in Israël

GECAS laat als eerste vijftien toestellen ombouwen. Daarnaast worden nog vijftien opties voor een ombouw genomen. Het ombouwen gebeurt bij Israël Aerospace Industries (IAI) in Tel Aviv.

Volgens beide partijen duurt vier tot vijf maanden voor een vliegtuig omgebouwd is. Het verkrijgen van de eerste toestemming duurt naar verwachting drie jaar.

175 vliegtuigen

GECAS en IAI verwachten volgens FlightGlobal in de komende tien jaar 350 nieuwe vrachttoestellen op de markt. Ongeveer de helft van die nieuwe toestellen kunnen omgebouwde 777’s zijn.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button