fbpx
737 MAXAirlinesEditors choiceIncidentenNieuwsProfessional

Ook Southwest laat 737 MAX langer aan de grond staan

Southwest Airlines zet de Boeing 737 MAX pas in februari 2020 weer in. Dat maakte de maatschappij donderdag bekend. Tot 8 februari wordt het toestel niet ingezet.

Onzekerheid

Southwest rekende er eerder nog op dat de 737 MAX vanaf 5 januari weer inzetbaar was, maar die datum komt nu te vroeg. De airline wijt dat aan de onzekerheid die er is rond de datum waarop de FAA het toestel weer certificeert. Boeing rekent erop dat de vlucht nog dit jaar kan plaatsvinden. De FAA betwijfelde eerder nog of die vlucht in november nog zal plaatsvinden.

Vertrouwen

In een verklaring stelt Southwest wel vertrouwen te houden in de hercertificering. “We blijven erop vertrouwen dat de verbeteringen, als ze zijn goedgekeurd door de FAA, zullen bijdragen aan een veilige operatie met de MAX”, schrijft de airline.

Annuleringen

Voor Soutwest is de onzekerheid over de datum een reden om het toestel tot 8 februari niet in te plannen. Daardoor worden vanaf 5 januari dagelijks 175 vluchten niet uitgevoerd.

Air Canada

Woensdag kondigde Air Canada al aan dat de 737 MAX voorlopig nog niet vliegt. Pas na 14 februari zal de Canadese airline het toestel weer inzetten.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button