Frequente reizigerInflightNieuws

Air New Zealand komt met nieuwe klasse: economy stretch

De Nieuw-Zeelandse maatschappij Air New Zealand biedt reizigers vanaf eind 2020 een alternatief tussen economy class en premium economy in. Met de nieuwe klasse wil de maatschappij reizigers meer ruimte geven.

Meer ruimte

De Economy Stretch klasse zit tussen economy en premium economy: reizigers krijgen meer beenruimte, een headset en een kussentje. In de nieuwe klasse is de seatpitch 35 inch. De stoelen in de normale economy class hebben een pitch van 31 inch, bij premium stoelen is dit 41 inch.

‘Stapje hoger’

De nieuwe klasse wordt geïnstalleerd omdat economy passagiers meer ruimte wilden, zegt Chief Revenue Officer Cam Wallace. “Hoewel onze premium cabines de eerste keuze blijven voor mensen die alle luxe willen, is Economy Stretch een stapje hoger voor een aantrekkelijke prijs. We zijn er zeker van dat het aan zal slaan.”

Vijf klassen aan boord

Air New Zealand biedt op dit moment al vier klassen aan aan boord: Business Premier, Premium Economy, economy en Economy Skycouch. Deze laatste klasse is een rij economy stoelen die na de take-off omgetoverd kunnen worden tot een bank. Met Economy Stretch komt er een mogelijkheid vijfde bij.

Long-haul vloot

De cabine wordt ingebouwd in de long-haul vloot van de airline. Die bestaat uit de Boeing 777-200, -300 en de 787-9. Eind 2020 moeten alle toestellen omgebouwd zijn.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button