FailissementNieuws

Alle Franse piloten opgeroepen voor protest

De Franse pilotenvakbond SNPL, Syndicat national des pilotes de ligne, heeft alle Franse piloten opgeroepen om maandag te komen protesteren voor het ministerie van financiën in Parijs. De vakbond komt in actie tegen de voorgestelde belastingen op kerosine kort na de val van twee Franse maatschappijen.

September

In september vielen XL Airways en Aigle Azur om. Het verdwijnen van de twee maatschappijen betekende voor 2000 werknemers dat zij op straat kwamen komn te staan. De Franse overheid had aangekondigd alles op alles te zetten om banen te creëren voor de gedupeerden van het faillissement van de beide maatschappijen.

Belasting

Kort na de toezegging het personeel van de beide maatschappijen te helpen, kondigde de Franse minister van financiën aan een Europese belasting op kerosine in te willen voeren. Volgens SNPL resulteert een Europese belasting op kerosine juist voor minder werkgelegenheid in de luchtvaartindustrie, waardoor het personeel van de gevallen maatschappijen juist meer moeite zal hebben met het vinden van een baan.

Solidariteit

De pilotenvakbond roept alle Franse piloten op solidair te zijn met het personeel van Aigle Azur en XL Airways door in actie te komen. De vakbond organiseert op 21 oktober een groot protest voor het ministerie van financiën.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close