fbpx
FinancieelNieuws

Alle Franse piloten opgeroepen voor protest

De Franse pilotenvakbond SNPL, Syndicat national des pilotes de ligne, heeft alle Franse piloten opgeroepen om maandag te komen protesteren voor het ministerie van financiën in Parijs. De vakbond komt in actie tegen de voorgestelde belastingen op kerosine kort na de val van twee Franse maatschappijen.

September

In september vielen XL Airways en Aigle Azur om. Het verdwijnen van de twee maatschappijen betekende voor 2000 werknemers dat zij op straat kwamen komn te staan. De Franse overheid had aangekondigd alles op alles te zetten om banen te creëren voor de gedupeerden van het faillissement van de beide maatschappijen.

Belasting

Kort na de toezegging het personeel van de beide maatschappijen te helpen, kondigde de Franse minister van financiën aan een Europese belasting op kerosine in te willen voeren. Volgens SNPL resulteert een Europese belasting op kerosine juist voor minder werkgelegenheid in de luchtvaartindustrie, waardoor het personeel van de gevallen maatschappijen juist meer moeite zal hebben met het vinden van een baan.

Solidariteit

De pilotenvakbond roept alle Franse piloten op solidair te zijn met het personeel van Aigle Azur en XL Airways door in actie te komen. De vakbond organiseert op 21 oktober een groot protest voor het ministerie van financiën.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button