fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessional

‘Laatste 737 MAX simulator tests in november’

De laatste 737 MAX simulator tests zullen in november worden uitgevoerd door een groep Amerikaanse en internationale piloten. Dat meldt CNN.

Simulator

De tests worden uitgevoerd in een Boeing simulator in Seattle met toezichthouders van de Federal Aviation Administration. Tijdens de test worden de scenario’s en storingen nagebootst die tot de twee dodelijke crashes leidden. Hiermee willen de partijen onderzoeken of de nieuwe software van Boeing goed functioneert of dat er nog meer maatregelen noodzakelijk zijn.

Certificering

Deze simulatietests kunnen ongeveer een week duren. Daarna zal de FAA-certificeringsvlucht plaatsvinden. Dit zijn de laatste twee belangrijke stappen voordat de FAA kan beslissen of het vliegtuig weer veilig kan vliegen.

Plan

Een bron bij Boeing verwacht dat als alles volgens plan loopt, de FAA aan het eind van dit jaar groen licht geeft voor de MAX en dat het toestel in januari weer in dienst kan.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button