737 MAXBoeingNieuwsProfessional

‘Laatste 737 MAX simulator tests in november’

De laatste 737 MAX simulator tests zullen in november worden uitgevoerd door een groep Amerikaanse en internationale piloten. Dat meldt CNN.

Simulator

De tests worden uitgevoerd in een Boeing simulator in Seattle met toezichthouders van de Federal Aviation Administration. Tijdens de test worden de scenario’s en storingen nagebootst die tot de twee dodelijke crashes leidden. Hiermee willen de partijen onderzoeken of de nieuwe software van Boeing goed functioneert of dat er nog meer maatregelen noodzakelijk zijn.

Certificering

Deze simulatietests kunnen ongeveer een week duren. Daarna zal de FAA-certificeringsvlucht plaatsvinden. Dit zijn de laatste twee belangrijke stappen voordat de FAA kan beslissen of het vliegtuig weer veilig kan vliegen.

Plan

Een bron bij Boeing verwacht dat als alles volgens plan loopt, de FAA aan het eind van dit jaar groen licht geeft voor de MAX en dat het toestel in januari weer in dienst kan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close