fbpx
IncidentenNieuws

Saab 2000 blijft steken halverwege oever

Een Saab 2000 van de Amerikaanse maatschappij Peninsula Air, beter bekend als PenAir, is donderdagavond over de baan geschoten in Dutch Harbor, Alaska. Het toestel had last van harde windstoten en eindigde bij de tweede landingspoging op de oever van de Beringzee.

Vlucht

Het toestel vertrok vanuit Anchorage voor een vlucht van ongeveer 2,5 uur naar Dutch Harbor, gelegen in de Aleoeten. De vlucht werd uitgevoerd door PenAir in samenwerking met Alaska Airlines. Aan boord van het toestel was onder andere een zwemteam van een lokale school.

Crash

Na de eerste landingspoging afgebroken te hebben kregen de piloten van de Saab het toestel de tweede keer heelhuids op de grond. Ooggetuigen van de crash melden dat het toestel op de baan echter heel langzaam afremde, waardoor het op een gegeven moment het luchthaven terrein verliet. Het toestel kwam op de oever van de Beringzee tot stilstand. Bij de crash zijn enkele passagiers gewond geraakt.

Vliegveld

Het vliegveld van Dutch Harbor staat bekend om harde windvlagen. Het vliegveld is voor de lokale bevolking echter van groot belang. De stad, gelegen op het eiland Unalaska, is niet per weg verbonden aan andere dorpen of steden. De inwoners van Dutch Harbor zijn afhankelijk van de veerboot, die enkel naar andere eilanden vaart, of van de luchtverbindingen.


✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button