FinancieelOverig nieuwsProfessional

Aandelen Boeing omlaag na onthulling MAX

De aandelen van Boeing zijn flink omlaag gegaan nadat er bekend werd dat de vliegtuigbouwer belangrijke informatie over de 737 MAX achterhield.

Daling

Gisteren was er een plotselinge daling van de aandelen van -3,3%. Op het moment van schrjiven is dat nog verder gezakt naar -6,79 op de New York Stock Exchange.

Onthulling

Een testpiloot van vliegtuigbouwer Boeing uitte in 2016 al kritiek op het MCAS systeem, wat de beide crashes van de 737 MAX veroorzaakte. De kritiek, die werd geuit in berichten tussen piloten van Boeing, was lange tijd niet bekend bij de vliegtuigbouwer. Toen een paar maanden geleden Boeing wel op de hoogte was van het commentaar van de piloten, werd dit niet gemeld aan de luchtvaartautoriteiten. Boeing wordt verweten dat zij de betreffende berichten niet direct na ontdekking hebben gedeeld met de FAA en deze hebben achtergehouden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close