737 MAXEditors choiceFrequente reizigerNieuwsProfessional

‘Boeing verborg belangrijke informatie 737 MAX’

Een testpiloot van vliegtuigbouwer Boeing uitte in 2016 al kritiek op het MCAS systeem, wat de beide crashes van de 737 MAX veroorzaakte. De kritiek, die werd geuit in berichten tussen piloten van Boeing, was lange tijd niet bekend bij de vliegtuigbouwer. Toen een paar maanden geleden Boeing wel op de hoogte was van het commentaar van de piloten, werd dit niet gemeld aan de luchtvaartautoriteiten.

Onopgemerkt

De berichtuitwisseling bleef jarenlang onopgemerkt, vermoedelijk omdat deze enkel tussen piloten was die meewerkten aan de certificering van het toestel. Boeing wordt verweten dat zij de betreffende berichten niet direct na ontdekking hebben gedeeld met de FAA en deze hebben achtergehouden.

CNN

De amerikaanse nieuwszender CNN meldt dat in de interne berichten het MCAS systeem in de 737 MAX “doorgeslagen” wordt genoemd. Er zouden “fundamentele problemen zijn, die bekend zijn”. De betreffende piloot zou ook hebben geschreven dat hij zonder dit te weten heeft gelogen tegen de luchtvaartautoriteiten, zo meldt CNN

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button