fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Nederlands bedrijf koopt A319 Germania voor demontage

Touchdown Aviation (TDA) uit Lijnden heeft een Airbus A319 aangeschaft voor demontage. Daarmee is het voor het bedrijf de jongste uit de A320-familie die ooit is aangekocht voor ontmanteling.

Ontmanteling

Het toestel is 9 jaar oud en wordt uit elkaar gehaald in Wales, waar TDA eerder al diverse toestellen heeft laten demonteren. “Deze aanschaf sluit aan bij de bedrijfsstrategie die gericht is op het demonteren van jonge toestellen, voorzien van onderdelen die technisch gelijkwaardig zijn met de onderdelen op de huidige vloot van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd”, aldus TDA.

Onderdelen

Afgelopen zomer schafte het bedrijf twee 11-jarige A319’s aan voor demontage. TDA zegt hiermee te ‘willen inspringen op de schaarste van de markt van A320-onderdelen.’

Faillissement

Germania vroeg in februari faillissement aan, en in maart viel het doek definitief. Het plan voor een eventuele doorstart liep op niets uit. De partijen die in eerste instantie geĆÆnteresseerd waren om met een verkleinde vloot verder te gaan, waren afgehaakt.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button