fbpx
FinancieelNieuwsProfessional

Nederlands bedrijf koopt A319 Germania voor demontage

Touchdown Aviation (TDA) uit Lijnden heeft een Airbus A319 aangeschaft voor demontage. Daarmee is het voor het bedrijf de jongste uit de A320-familie die ooit is aangekocht voor ontmanteling.

Ontmanteling

Het toestel is 9 jaar oud en wordt uit elkaar gehaald in Wales, waar TDA eerder al diverse toestellen heeft laten demonteren. “Deze aanschaf sluit aan bij de bedrijfsstrategie die gericht is op het demonteren van jonge toestellen, voorzien van onderdelen die technisch gelijkwaardig zijn met de onderdelen op de huidige vloot van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd”, aldus TDA.

Onderdelen

Afgelopen zomer schafte het bedrijf twee 11-jarige A319’s aan voor demontage. TDA zegt hiermee te ‘willen inspringen op de schaarste van de markt van A320-onderdelen.’

Faillissement

Germania vroeg in februari faillissement aan, en in maart viel het doek definitief. Het plan voor een eventuele doorstart liep op niets uit. De partijen die in eerste instantie geïnteresseerd waren om met een verkleinde vloot verder te gaan, waren afgehaakt.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button