fbpx
Frequente reizigersIncidentenNieuwsProfessional

Passagier overlijdt na landingsincident Alaska Airlines

Eén dag na het landingsincident van een vlucht van PenAir en Alaska Airlines is één van de passagiers die in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, overleden.

Incident

Donderdag vertrok vlucht 3296, uitgevoerd door PenAir en aangeboden door Alaska Airlines, van Anchorage naar Dutch Harbor. Tijdens de tweede landingspoging schoot de Saab 2000 van de baan en belandde door harde windstoten op de oever van de Beringzee. Er waren 39 passagiers en drie crewleden aan boord, waarvan enkele andere personen gewond raakten.

Condoleances

Vrijdag liet PenAir weten dat één van de passagiers alsnog is overleden. “Namens PenAir en Ravn Air Group en al onze medewerkers wil ik mijn diepste condoleances betuigen aan de nabestaanden van de passagier die is overleden”, aldus Dave Pflieger, president RavnAir Group (waar PenAir onderdeel van is).

Passagiers

Er ligt nog één passagier in kritieke toestand in het ziekenhuis. Tien andere reizigers raakten ook gewond en krijgen medische zorg, maar zijn niet in kritieke toestand.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button