Licht en luchtigNaast het nieuws

Transavia samen met reisdagboektool

Transavia slaat de handen ineen met Travel Diaries, een web-applicatie waarin reizigers online een dagboek kunnen ontwerpen, delen en bestellen als gedrukt boek.

Investering

De maatschappij richtte recent het investeringsfonds Transavia Ventures op. Daarmee sponsort het de start-up met honderdduizend euro, waarmee Travel Diaries een mobiele app laat ontwikkelen. Ook willen de twee bedrijven een strategische samenwerking aan gaan om elkaar te versterken.

Oprichting

De reisdagboektool werd opgericht door reisjournalist Veerle Witte, die al vijf jaar de hele wereld rondreist voor tijdschriften als National Geographic Traveler. “Met Travel Diaries wilde ik een betere manier ontwikkelen om reisherinneringen vast te leggen”, vertelt Witte. “Fotoboekensoftware biedt vaak geen mogelijkheden om te delen, routekaarten toe te voegen of lange, doorlopende teksten te plaatsen. Blogwebsites en -apps bieden niet altijd de mogelijkheid om een geprint boek te bestellen óf geen creatieve vrijheid in de opmaak hiervan. Travel Diaries brengt het beste van deze twee werelden bij elkaar. Nu zijn we klaar voor een professionaliseringsslag, en Transavia Ventures B.V. is precies de partner die we daarvoor zochten.”

Samenwerking

Nico Gielen, Investment Lead van Transavia Ventures, zegt over deze nieuwe samenwerking: “Travel Diaries is een perfect voorbeeld van een start-up met een heel goed team, al enige gerealiseerde omzet en een product met heel veel potentie. Wij helpen daarom graag met het verder opschalen.”

App

Met de investering zal Travel Diaries onder andere de huidige techniek verder doorontwikkelen en een mobiele app bouwen voor iOS en Android zodat gebruikers altijd en overal ter wereld – ook offline – aan hun dagboek kunnen werken. De twee partijen willen de app officieel lanceren op de Vakantiebeurs in januari 2020. 

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close