fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Cabinepersoneel dochters Lufthansa staakt hele zondag

Cabinepersoneel van dochters van Lufthansa staakt de hele zondag. Eerder kondigde vakbond Ufo aan alleen ’s ochtends te zullen staken, maar dat is nu verlengd tot middernacht.

Cabine

Het gaat om personeel van Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline en SunExpress. De vakbond eist meer loon en betere arbeidsomstandigheden. De acties kunnen gevolgen hebben voor honderden vluchten vanaf Duitse luchthavens.

Staking

Daniël Flohr, vice-voorzitter van de Ufo, zei dat de deelname aan de staking hoog is en dat sommige vluchten al zijn uitgesteld. Lufthansa heeft aangegeven te trachten zoveel mogelijk vluchten door te laten gaan zoals gepland.

Lufthansa

Er waren eerst ook acties bij Lufthansa gepland, maar die gaan niet door omdat de maatschappij en de vakbond het kort van tevoren eens zijn geworden. De vakbond wilde 1,8 procent loonsverhoging en Lufthansa bood 2 procent.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button