fbpx
Frequente reizigersNieuwsPiloten en Crew

Cabinepersoneel dochters Lufthansa staakt hele zondag

Cabinepersoneel van dochters van Lufthansa staakt de hele zondag. Eerder kondigde vakbond Ufo aan alleen ‘s ochtends te zullen staken, maar dat is nu verlengd tot middernacht.

Cabine

Het gaat om personeel van Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline en SunExpress. De vakbond eist meer loon en betere arbeidsomstandigheden. De acties kunnen gevolgen hebben voor honderden vluchten vanaf Duitse luchthavens.

Staking

Daniël Flohr, vice-voorzitter van de Ufo, zei dat de deelname aan de staking hoog is en dat sommige vluchten al zijn uitgesteld. Lufthansa heeft aangegeven te trachten zoveel mogelijk vluchten door te laten gaan zoals gepland.

Lufthansa

Er waren eerst ook acties bij Lufthansa gepland, maar die gaan niet door omdat de maatschappij en de vakbond het kort van tevoren eens zijn geworden. De vakbond wilde 1,8 procent loonsverhoging en Lufthansa bood 2 procent.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button