Frequente reizigerNieuwsStaking

Cabinepersoneel dochters Lufthansa staakt hele zondag

Cabinepersoneel van dochters van Lufthansa staakt de hele zondag. Eerder kondigde vakbond Ufo aan alleen ’s ochtends te zullen staken, maar dat is nu verlengd tot middernacht.

Cabine

Het gaat om personeel van Eurowings, Germanwings, Lufthansa Cityline en SunExpress. De vakbond eist meer loon en betere arbeidsomstandigheden. De acties kunnen gevolgen hebben voor honderden vluchten vanaf Duitse luchthavens.

Staking

Daniël Flohr, vice-voorzitter van de Ufo, zei dat de deelname aan de staking hoog is en dat sommige vluchten al zijn uitgesteld. Lufthansa heeft aangegeven te trachten zoveel mogelijk vluchten door te laten gaan zoals gepland.

Lufthansa

Er waren eerst ook acties bij Lufthansa gepland, maar die gaan niet door omdat de maatschappij en de vakbond het kort van tevoren eens zijn geworden. De vakbond wilde 1,8 procent loonsverhoging en Lufthansa bood 2 procent.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close