F-35MilitairNieuwsProfessional

F-35 productie op volledige schaal uitgesteld

Het Amerikaanse Ministerie van Defensie geeft voorlopig nog geen toestemming om de productie van de Lockheed Martin F-35 op volledige capaciteit te laten draaien. Dit schrijft onder meer Reuters.

Uitgesteld

Oorspronkelijk zou eind dit jaar het besluit worden genomen of de productie van de F-35 over kan gaan van ‘Low Rate Initial Production’ naar ‘Full Rate production’. Volgens het Pentagon wordt dit voorlopig uitgesteld, tot uiterlijk januari 2021. ‘Full Rate Production’ (FRP) wordt ook wel aangeduid als ‘Milestone C’. Het is een belangrijke mijlpaal en wordt gezien als een extra blijk van vertrouwen in het hele programma.

Gesimuleerd

De belangrijkste reden voor het uitstel zijn problemen bij de simulators voor het testen en trainen van de F-35. De ‘Joint Simulation Environment’ (JSE) is een aanvulling op alle testsystemen van de F-35. Bepaalde nieuwe systemen kunnen met de JSE getest worden in een gesimuleerde omgeving. Gevechtssituaties kunnen worden nagebootst, zonder dat er gevlogen hoeft te worden.

Vertraging

De integratie van de JSE in het hele F-35 programma heeft flinke vertraging opgelopen. Het JSE wordt belangrijk genoeg geacht voor de F-35, om de volgende stap in het productieschema dan maar uit te stellen. Het uitstel zal nauwelijks effect hebben op de aflevering van Nederlandse F-35’s, omdat het merendeel wordt geproduceerd als ‘Low Rate Initial Production’ toestellen. Of het uitstel nog effect zal hebben op de prijs per toestel, is niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close