fbpx
MilitairNaast het nieuwsProfessional

Noors leger kiest voor SAS

Het Noorse leger heeft een contract gesloten met SAS Scandinavian Airlines voor het vervoer van militairen. De waarde van de overeenkomst is zo’n 1 miljard Noorse kronen, wat neerkomt op ongeveer 97,7 miljoen euro.

Competitie

SAS en Norwegian waren in de race voor het contract, waarbij Norwegian uiteindelijk het onderspit moest delven. Het contract is één van de grootste contracten uit de publieke sector van Noorwegen.

Overeenkomst

De overeenkomst omvat 350.000 vluchten per jaar. Het contract heeft een lengte van vier jaar en is per 1 februari 2020 van kracht. SAS zegt hiervoor terug te keren op Bardufoss Airport met drie dagelijkse vluchten vanaf het civiele gedeelte van de luchthaven. De maatschappij grijpt daarnaast ook gelijk de gelegenheid aan om extra routes te openen vanuit Oslo naar bijvoorbeeld Bergen, Trondheim Bodø en Evenes.

Verheugd

“We zijn verheugd dat de Noorse strijdkrachten SAS hebben gekozen als vervoerder van de mannen en vrouwen in militaire dienst. We zijn met name blij dat de beslissing is genomen op basis van het feit dat SAS het beste voorstel op alle criteria heeft opgeleverd”, aldus Torbjørn Wist, CFO bij SAS.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button