IncidentenNieuwsProfessional

Piloten gered na crash in oceaan

Twee piloten van een Douglas DC-3 vrachtvliegtuig zijn gered nadat het vliegtuig in de oceaan terecht kwam door een motorprobleem.

Crash

Het toestel was onderweg van Opa-Locka in Florida naar Nassau, op de Bahama’s. Rond 16:30 op 18 oktober ging de linker motor kapot, een Pratt & Whitney R-1830, waardoor het crashte in de oceaan, vlak voor de kust van Nassau.

Redding

De twee piloten konden worden gered door de Royal Bahamas Defence Force, meldt de luchtvaartautoriteit van de Bahamas. Zij kwamen er met lichte verwondingen van af. Het vliegtuig is gezonken, maar dat wordt nog uit het water gehaald, als het weer het toelaat.

Eigenaar

Het toestel met registratie N437GB komt uit 1945 en is in handen van Atlantic Air Cargo. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close