737 MAXNieuwsProfessional

Boeing betreurt onthullingen testpiloot 737 MAX

Vliegtuigbouwer Boeing ‘betreurt’ het dat de conclusies van één van de testpiloten van de 737 MAX op straat zijn komen te liggen. De vlieger waarschuwde Boeing in 2016 al voor de werking van het MCAS-systeem.

Geen uitleg mogelijk

Boeing stelt in een verklaring dat de bevindingen van testpiloot Mark Forkner ‘eerder dit jaar’ met de luchtvaartautoriteiten gedeeld zijn. “Het is jammer dat deze documenten, die eerder dit jaar gedeeld zijn met onderzoekers, niet zijn vrijgegeven op een manier waarbij er een redelijke uitleg mogelijk is”, schrijft de vliegtuigbouwer.

Informatie niet gelijk gedeeld

Dit weekend kwam het nieuws naar buiten dat Forkner Boeing in 2016 al waarschuwde voor de werking van het MCAS-systeem. Dat systeem leidde eind vorig jaar en dit voorjaar tot de crashes van toestellen van Lion Air en Ethiopian Airways. Boeing zou deze informatie niet direct gedeeld hebben met de autoriteiten.

Simulator

In het statement stelt Boeing ook dat de softwareversie van de simulator waar Forkner zijn kritiek op baseerde, nog getest werd en niet gecertificeerd was. In de simulator werd het MCAS-systeem op lage snelheid gebruikt, volgens Boeing wist de FAA hiervan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close