F-35LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Britse F-35’s landen op nieuw vliegdekschip | Video

Zeven Engelse F-35B Lighting II gevechtstoestellen zijn voor het eerst geland op het nieuwe vliegdekschip HMS Queen Elizabeth.

Oefening

De landingen voor de oostkust van Amerika zijn onderdeel van de oefening Westlant 19, waarbij gedurende elf weken zo’n vijfhonderd starts en landingen worden uitgevoerd, waarvan een aantal verticaal.

Schip

De HMS Queen Elizabeth biedt plaats aan 24 operationele F-35B’s, maar kan in totaal 35 vliegtuigen vervoeren. In 2020 moet het vliegdekschip geleverd worden en in 2021 moet het operationeel ingezet kunnen worden.

Video

Op de video zijn beelden te zien van de landende F-35’s. Deze zijn onderdeel van 617 Squadron, een eenheid die bestaat uit militairen van de Royal Air Force en de Royal Navy.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/