fbpx
DefensieLiefhebberMilitairNaast het nieuws

Britse F-35’s landen op nieuw vliegdekschip | Video

Zeven Engelse F-35B Lighting II gevechtstoestellen zijn voor het eerst geland op het nieuwe vliegdekschip HMS Queen Elizabeth.

Oefening

De landingen voor de oostkust van Amerika zijn onderdeel van de oefening Westlant 19, waarbij gedurende elf weken zo’n vijfhonderd starts en landingen worden uitgevoerd, waarvan een aantal verticaal.

Schip

De HMS Queen Elizabeth biedt plaats aan 24 operationele F-35B’s, maar kan in totaal 35 vliegtuigen vervoeren. In 2020 moet het vliegdekschip geleverd worden en in 2021 moet het operationeel ingezet kunnen worden.

Video

Op de video zijn beelden te zien van de landende F-35’s. Deze zijn onderdeel van 617 Squadron, een eenheid die bestaat uit militairen van de Royal Air Force en de Royal Navy.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator m√©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button