IncidentenLiefhebberNieuws

‘Gewonden aan boord van American-vlucht door lekkend schoonmaakmiddel’

Een vlucht van American Airlines heeft vanmiddag een ongeplande tussenlanding gemaakt op de luchthaven van Dublin nadat aan passagiers en cabinepersoneel onwel werden. Volgens Britse en Ierse media kwam dit door een lekkage van schoonmaakmiddel.

Lekkage

Het incident vond plaats aan boord van American Airlines vlucht 729 van Londen naar Philadelphia. Ierse en Britse media melden op gezag van American Airlines dat een fles schoonmaakmiddel aan boord begon te lekken. Daardoor moest het toestel een tussenlanding maken in Dublin.

Op radarbeeld van Flightradar24 is te zien dat de Airbus A330 ten zuidwesten van Ierland omkeerde, waarna de piloten koers zetten naar Dublin. Daar werd het toestel opgewacht door hulpdiensten.

Schoonmaakmiddel

Volgens het Twitteraccount Airport Webcams zou de piloot tegen de luchtverkeersleiding gezegd hebben dat meerdere crewleden bewusteloos waren. Ook zouden diverse personen last hebben van brandende ogen en een jeukende huid. Het schoonmaakmiddel zou na de schoonmaak op Londen Heathrow achtergebleven zijn in het vliegtuig.

3 Personen naar ziekenhuis

Woordvoerders van American Airlines en luchthavenuitbater DAA stellen tegenover The Irish Times en Sky News dat twee leden van het cabinepersoneel en één passagier naar het ziekenhuis gebracht zijn. Volgens de maatschappij is de lekkage ontstaan in de galley van het vliegtuig.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button