IndustrieNieuwsProfessionalRoutes

Hongkong-vluchten gebukt onder significante passagiersdaling

Vluchten van en naar Hongkong zien ook in september slecht gevulde toestellen. Cathay Pacific doet het relatief goed. Alle andere maatschappijen (waaronder KLM, Lufthansa, Finnair, Emirates, enzovoort) zien gemiddeld 20 procent minder passagiers.

Significant

Uit cijfers van Hongkong airport blijkt dat het vliegveld 13 procent minder passagiers zag. Waren er in september vorig jaar nog 5,6 miljoen; dit jaar daalde dat aantal naar 4,9 miljoen. Het aantal vluchten bleef zo goed als op pijl, waardoor de toestellen dus significant leger waren.

23 passagiers

Waren er vorig jaar nog 197 mensen aan boord van de gemiddelde vlucht; dit jaar daalde dat naar 174; 23 passagiers minder, een daling van 13 procent. De daling komt dankzij het lagere aantal bezoekers van Hongkong. Het aantal transferpassagiers steeg juist; met 5 procent.

Twintig procent

Dat is ook de reden waarom Cathay Pacific het minder slecht doet dan andere maatschappijen die op Hongkong vliegen. Cathay liet een daling 7 procent zien, wat betreft het aantal passagiers. De home carrier is goed voor de helft van het aantal reizigers van/naar Hongkong. Dat betekent dat alle andere maatschappijen zo’n 20 procent minder gevulde stoelen zien.

Bestemming

Het aantal klanten dat Hongkong als bestemming heeft nam met 38 procent af, hetzelfde als in augustus. Passagiers die hun (retour-)vlucht starten in Hongkong verbeterde iets in september ten opzichte van augustus, maar liet jaar op jaar nog wel een daling zien van 9 procent. De grootste klap bij Cathay zit in het aantal klanten van en naar China. De routes naar India en Noord-Amrika doen het nog goed.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close