AirlinesNieuwsProfessional

‘Iraqi Airways wil met geleasete toestellen naar Europa’

De Irakese luchtvaartmaatschappij Iraqi Airways wil met geleasete toestellen weer vluchten naar Europa gaan aanbieden. De airline heeft leasemaatschappijen gevraagd om met voorstellen te komen, meldt ch-aviation.

Wet-lease

Iraqi Airways staat zelf sinds 2015 op de Europese zwarte lijst en mag geen vluchten uitvoeren naar de Europese Unie. De maatschappij mag wel andere carriers inhuren om namens Iraqi Airways vluchten uit te voeren. Leasemaatschappijen worden nu gevraagd om voorstellen te doen voor een wet-leaseovereenkomst. Hierbij wordt een vliegtuig inclusief bemanning gehuurd.

Eisen

Volgens ch-aviation moeten de leasemaatschappijen beschikken over een Europese vlieglicentie en moeten de toestellen in Europa geregistreerd zijn. De toestellen die ingezet worden, mogen maximaal zes jaar oud zijn. Dat is iets jonger dan de vloot die Iraqi Airways zelf heeft; volgens Planespotters.net bedraagt de gemiddelde leeftijd 8,4 jaar.

Crew trainen

Naast het uitvoeren van de vluchten moet de leasemaatschappij die het contract krijgt, volgens ch-aviation ook de crew van Iraqi Airways gaan trainen. Na de training moet de crew voldoen aan eisen die opgesteld zijn door de Europese veiligheidsorganisatie EASA.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close