Overig nieuwsProfessionalVliegvelden

Mogelijk meer vertraging voor vliegveld Brandenburg

Na jaren van vertraging moet luchthaven Berlijn Brandenburg komend jaar opengaan. De raad van bestuur van het vliegveld houdt echter alweer rekening met nieuwe vertragingen in de oplevering van één van de terminals.

Die zorg uitte de directie van het vliegveld afgelopen vrijdag tijdens een meeting waarbij de raad van toezicht bijgepraat werd over de ontwikkelingen op de luchthaven.

Vertraging niet uitgesloten

De vertraging kan ontstaan bij de bouw van Terminal T2. Binnenkort wordt het bagagesysteem geïnstalleerd in de terminal. Hoewel een vertraging in de opening van T2 “niet kan worden uitgesloten” zal dit geen gevolgen hebben voor de opening van de luchthaven, stelt de directie.

“Zelfs als er vertragingen ontstaan, hebben die geen gevolgen voor de openingsdatum”, zegt CEO Ingelbert Lütke Daldrup.

Terminal 3

Naast T2 krijgt de luchthaven nog een andere terminal. Terminal 3 (T3) moet jaarlijks 15 miljoen passagiers kunnen verwerken.

De nieuwe luchthaven in Berlijn had oorspronkelijk in 2012 al open moeten zijn. Door vertragingen en tegenslagen bij de bouw is dat niet gelukt. De Duitse krant Der Spiegel meldde in mei nog dat ook oktober 2020 niet haalbaar is.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button