fbpx
AirlinesFrequente reizigersNieuwsNL Vliegvelden

‘Virgin en Qantas moeten slots op Tokyo Haneda delen’

De Australische airlines Virgin Australia en Qantas Airways moeten twee slots op vliegveld Haneda bij Tokyo samen gaan delen. Dat besluit neemt een Australische luchtvaartautoriteit binnenkort, stelt FlightGlobal.

Extra slots

Op de luchthaven Tokyo Haneda is recent een aantal slots vrijgegeven. Onder andere Amerikaanse airlines maken daar gebruik van met nieuwe vluchten. De Australische carriers vroegen allebei twee dagelijkse slots aan, maar moeten die nu waarschijnlijk delen.

EĆ©n slot

Volgens FlightGlobal beslist de International Air Services Commission (IASC) binnenkort dat beide maatschappijen Ć©Ć©n dagelijks slot krijgen. Met de twee slots had Qantas een lijndienst tussen Melbourne en Tokyo willen lanceren, blijkt uit de aanvraag die eerder ingediend werd. De flagcarrier vliegt nu al tussen Sydney en Haneda. Een andere optie is volgens FlightGlobal dat een dagelijkse vlucht tussen Melbourne en Tokyo Narita verplaatst wordt naar Haneda. Daar zijn dan wel twee slots voor nodig.

Kansen voor Virgin

Qantas stelt in de aanvraag dat de carrier de enige maatschappij is die “zonder risico” bij de start van het komende zomerseizoen in maart 2020 de vluchten kan uitvoeren. Daar is de IASC het volgens FlightGlobal niet mee eens. Wat Qantas doet als de maatschappij maar Ć©Ć©n slot krijgt, werd in de aanvraag niet beschreven.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button