Frequente reizigerNieuwsRoutes

Vrijdag kans op vertragingen door stakingen in Italië

Het luchtverkeer in Europa moet komende vrijdag rekening houden met vertragingen door een grote staking in Italië. Hiervoor waarschuwt Eurocontrol maandag.

Landelijke staking

Italiaanse vakbonden hebben voor komende vrijdag een landelijke staking afgekondigd. Volgens Eurocontrol kan ook het luchtverkeer hier hinder van ondervinden.

Toestemming

De stakingen vinden plaats op luchthavens, maar ook bij de luchtverkeersleiding die het luchtverkeer hoger in de lucht regelt. Alleen vluchten die toestemming krijgen om het luchtruim te betreden, mogen doorvliegen. Andere vluchten moeten omvliegen.

Eurocontrol stelt dat op dit moment nog niet duidelijk is voor welke vluchten dit geldt. Medische vluchten of toestellen met staatshoofden en regeringsleiders aan boord krijgen in ieder geval toestemming.

Vrijdagmiddag

Volgens Eurocontrol vindt de staking tussen 13.00 en 17.00 uur plaats op de luchthaven van Perugia en bij het Area Control Center van Rome, Milaan en Brindisi.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button