fbpx
737 MAXBoeingNieuwsProfessional

Boeing testte software 737 MAX al in 800 sim-vluchten

Vliegtuigbouwer Boeing heeft in de simulator inmiddels 800 testvluchten uitgevoerd met de nieuwe software voor de 737 MAX. Dat maakte de vliegtuigbouwer dinsdag bekend.

MCAS systeem

De software-update moet ervoor zorgen dat het Maneuvering Characteristics Augmentation Software (MCAS) weer correct werkt. Bij de crashes van de vliegtuigen van Lion Air en Ethiopian Airways drukte het systeem de neus van de 737’s naar voren, zonder dat de piloten daar invloed op konden uitoefenen.

800 vluchten

Om de software-update te testen zijn volgens Boeing inmiddels meer dan 800 test -en productievluchten uitgevoerd met de nieuwe software. Die vluchten vonden plaats in simulatoren en duurden in totaal meer dan 1.500 uur. Aan de testvluchten werkten ongeveer 445 mensen mee.

Vooruitgang

“We blijven sterke vooruitgang boeken om de 737 MAX weer veilig in dienst te kunnen nemen”, zegt Boeing-ceo Dennis Muilenburg. De vliegtuigbouwer wil nog dit jaar een testvlucht uitvoeren. Wanneer de luchtvaartautoriteiten de 737 weer luchtwaardig verklaren, is nog onduidelijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button