fbpx
737 MAXAirlinesNieuwsProfessional

‘CEO Emirates: autoriteiten moeten samenwerken om MAX weer te laten vliegen’

De Europese luchtvaartautoriteit EASA en de Amerikaanse evenknie FAA moeten samenwerken om de 737 MAX van Boeing weer te certificeren. Dit stelde CEO Tim Clark van Emirates tijdens een conferentie in Londen, melden diverse media.

Zelf goedkeuren

De 737 MAX staat sinds 13 maart dit jaar wereldwijd aan de grond. De FAA en EASA moeten het toestel na upgrades van Boeing eerst goedkeuren voor het weer mag vliegen. Eerder liet EASA-president Patrick Ky al aan de Europese Commissie weten dat zijn organisatie het toestel zelf goed wil keuren; het oordeel van de FAA alleen is niet genoeg.

Strijd voorkomen

Die eis om het toestel zelf goed te keuren, baart Clark zorgen, schrijft Air Transport World. De CEO van Emirates wil voorkomen dat er een strijd ontstaat tussen beide autoriteiten. “Ik hoop niet dat ze een wedstrijd belanden waarbij de FAA het toestel goedkeurt om te vliegen in de VS en EASA dat niet doet [binnen Europa, red]. Dat zal veel verwarring en consternatie geven bij de reizigers”, stelt de CEO.

Samen optrekken

Volgens Clark moeten de autoriteiten gezamenlijk optrekken. “Ze moeten hier absoluut hetzelfde in zijn. Ik weet niet zeker waar de moeilijkheden voor EASA liggen, maar die hebben ze”, zegt Clark.

Samenwerking Flydubai

Hoewel Emirates zelf niet met de narrowbody van Boeing vliegt, doet zustermaatschappij FlyDubai dat wel. Beide airlines werken intensief samen en vliegen onder andere samen naar Kroatië. Low-cost carrier Flydubai heeft veertien exemplaren van de 737 MAX in de vloot.

Haal deze 1:150 B747-400 KLM nu in huis!

Bestel dit schitterende schaalmodel van the Queen of the Skies, nu voor slechts €89,95. Het model weegt ruim 1,8kg en is 47cm lang, een ware blikvanger.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button