fbpx
737 MAXBoeingNieuwsVeiligheid

‘EASA keurt 737 MAX pas in januari’

De Europese luchtvaartautoriteit EASA keurt de Boeing 737 MAX niet meer in 2019. Dat zegt directeur Patrick Ky tegen persbureau Reuters.

Zelf testen

EASA liet eerder al weten de 737 MAX zelf te willen testen voordat het toestel weer in het Europese luchtruim toegelaten wordt. Een advies van de Amerikaanse FAA is voor de luchtvaartautoriteit niet voldoende.

Testvlucht half december

EASA-directeur Patrick Ky gaat ervan uit dat een besluit niet voor januari genomen wordt. “Voor mij wordt het het begin van volgend jaar, als alles goed gaat. Voor zover we nu weten zijn onze testvluchten gepland voor half december. Dat betekent dat we in januari een besluit nemen over het weer in dienst nemen”, zegt hij.

Afstemming met FAA

Als het toestel weer in dienst genomen wordt, zal dit volgens Ky afgestemd worden met de FAA. Als één van beide autoriteiten het toestel niet goedkeurt, mogen airlines er geen trans-Atlantische vluchten mee uitvoeren. De eisen die de organisaties stellen, verschillen onderling.

Verschil van weken

“Dat kan een paar weken verschil maken,” zegt Ky, “Maar het gaat niet over zes maanden.”

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button