737 MAXBoeingNieuwsVeiligheid

‘EASA keurt 737 MAX pas in januari’

De Europese luchtvaartautoriteit EASA keurt de Boeing 737 MAX niet meer in 2019. Dat zegt directeur Patrick Ky tegen persbureau Reuters.

Zelf testen

EASA liet eerder al weten de 737 MAX zelf te willen testen voordat het toestel weer in het Europese luchtruim toegelaten wordt. Een advies van de Amerikaanse FAA is voor de luchtvaartautoriteit niet voldoende.

Testvlucht half december

EASA-directeur Patrick Ky gaat ervan uit dat een besluit niet voor januari genomen wordt. “Voor mij wordt het het begin van volgend jaar, als alles goed gaat. Voor zover we nu weten zijn onze testvluchten gepland voor half december. Dat betekent dat we in januari een besluit nemen over het weer in dienst nemen”, zegt hij.

Afstemming met FAA

Als het toestel weer in dienst genomen wordt, zal dit volgens Ky afgestemd worden met de FAA. Als één van beide autoriteiten het toestel niet goedkeurt, mogen airlines er geen trans-Atlantische vluchten mee uitvoeren. De eisen die de organisaties stellen, verschillen onderling.

Verschil van weken

“Dat kan een paar weken verschil maken,” zegt Ky, “Maar het gaat niet over zes maanden.”

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close