fbpx
Business JetsEmbraerGeneral aviationNieuwsProfessional

Embraer strikt eerste operator voor Praetor businessjet

De Braziliaanse vliegtuigbouwer Embraer heeft de eerste operator voor de Praetor businessjet gestrikt. Het Amerikaanse Flexjet koopt voor $1,4 miljard aan nieuwe toestellen.

Twee versies

Embraer presenteerde de Praetor in 2018 in twee versies: de 500 en 600. Welk van die twee toestellen Flexjet koopt, is niet bekendgemaakt. De order van het Amerikaanse bedrijf bestaat daarnaast uit de Phenom 300.

Commitment

“We zijn heel blij met Flexjet’s nieuwe commitment naar Embraer toe door deze nieuwe overeenkomst. Dit weerspiegelt de groei en sterkte van ons partnership”, stelt Michael Amalfitano, CEO van Embraer Executive Jets. Een voorloper van Flexjet plaatste de eerste order in 2003 bij Embraer.

Praetor 500

In de Praetor 500 is ruimte voor vier passagiers. De jet kan een afstand van 6.019 kilometer afleggen, hiermee kan het toestel van de Amerikaanse noordwestkust naar de zuidoostkust. Vluchten tussen Seattle en Miami worden daardoor mogelijk. Verder bevat het toestel vier stoelen die volledig platgelegd kunnen worden, en ook aan elkaar vastgemaakt kunnen worden om er zo 2 tweepersoonsbedden van te maken.

Langere afstand met 600

De Praetor 600 biedt ok ruimte voor vier personen, maar kan een langere afstand afleggen, namelijk 7.223 kilometer. Hiermee kan zonder tussenstop van Londen naar New York gevlogen worden. Beide toestellen worden aangedreven door Honeywell HTF 7500E turbofan-motoren.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button