fbpx
KLMNieuwsPiloten en CrewProfessional

FNV Cabine dreigt opnieuw met acties bij KLM

Vakbond FNV Cabine geeft luchtvaartmaatschappij KLM een ‘laatste kans’ om acties van het cabinepersoneel te voorkomen. De vakbond eist een hoger loonbod van de airline.

Onderhandelingsresultaat

KLM bereikte begin oktober met alle zeven vakbonden een resultaat in de cao-onderhandelingen. Voor het cabinepersoneel zou dit onder andere een extra crewlid op de Boeing 787-10 en het weer openstellen van een vrijwillige vertrekregeling betekenen. Ook ging het loon omhoog.

Het cabinepersoneel, vertegenwoordigd door FNV Cabine en VNC, wees het bereikte onderhandelingsresultaat daarna af. Vooral het loonbod kreeg daarbij veel kritiek: volgens de bonden is dat te mager.

Terug geven

“Het cabinepersoneel heeft KLM de afgelopen jaren meerdere malen uit de brand geholpen door op arbeidsvoorwaarden in te leveren. Nu is het tijd voor KLM om iets terug te geven”, zegt FNV-bestuurder Birte Nelen.

Vier procent meer loon

FNV eist van KLM een loonstijging van vier procent per jaar. Daarnaast moet het bruto maandloon minimaal 100 euro omhoog. KLM biedt in het eindbod een loonstijging van 2,5 procent.

Acties

Als KLM niet voor dinsdag 29 oktober ingaat op de eisen van de vakbond, dreigen er acties. Hoe die acties eruit moeten zien, is nog niet duidelijk. Wel stelt de bond werkonderbrekingen niet uit te sluiten.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button