DuurzaamheidKLMNieuwsProfessionalRecycling

KLM maakt gereedschap van oude plastic flessen | video

Luchtvaartmaatschappij KLM geeft plastic flessen een tweede leven als grondstof voor 3D-printers. Naar eigen zeggen is de airline de eerste maatschappij die plastic op deze manier hergebruikt.

Hergebruik

Alle flessen van PET-plastic die aan boord gebruikt worden, worden na de vlucht ingezameld en ingeleverd bij een recyclingbedrijf. Dat bedrijf maakt er pellets van; stukjes plastic van hoge kwaliteit die de basis vormen voor filament dat gebruikt wordt in 3D-printers.

Praktische toepassing

Onderhoudsdivisie Engineering & Maintenance (E&M) gebruikt 3D-printers om het onderhouds- en reparatieproces te versnellen met praktische toepassingen. Om te zorgen dat de velggaten van een Boeing 737 niet worden overgeschilderd, zijn bijvoorbeeld pluggen ontwikkeld die in de gaten gestopt kunnen worden bij het schilderen. Volgens KLM scheelt dit veel tijd bij het schilderen.

Vernieuwing

“We investeren voortdurend in duurzame en vernieuwende producten en processen. Voor onze klanten, voor de samenleving en voor onze eigen medewerkers. Het is geweldig om te zien hoe we van afval nuttige producten kunnen maken”, zegt Ton Dortmans, Executive Vice President Engineering & Maintenance bij de airline

Goedkoper

Per dag gebruikt E&M ongeveer 1,5 kilo aan filament. Door PET-plastic in te leveren als grondstof bespaart KLM veel kosten: één kilo filament kost dan nog maar €17 in plaats van €60.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/