AirlinesOverig nieuwsProfessionalVeiligheid

Na 4 jaar weer vluchten van Verenigd Koninkrijk naar Sharm el Sheikh

Bijna 4 jaar na de crash van een vliegtuig van de Russische maatschappij Metrojet geeft het Verenigd Koninkrijk weer toestemming voor vluchten van en naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh.

Populaire bestemming

De badplaats was een populaire toeristenbestemming vanuit het Verenigd Koninkrijk. Na de aanslag op een A321 van de Russische maatschappij Metrojet verbood de Britse regering alle vluchten van en naar de badplaats. De A321 crashte doordat aan boord een bom afging die in Sharm el Sheikh door de veiligheidscontrole gekomen was.

Veiligheid

Vanaf vandaag mogen Britse airlines weer vluchten aanbieden naar Sharm el Sheikh. Volgens het ministerie van transport is de veiligheid op het vliegveld de afgelopen tijd verbeterd. “De veiligheid van Britse burgers blijft onze topprioriteit. Dit besluit volgt op intensieve samenwerking tussen onze experts in luchtvaartveiligheid en hun Egyptische collega’s en verbeteringen in de veiligheidsprocedures op het vliegveld”, zegt de Britse minister Grant Shapps.

Buitenlandse airlines

Naast toestemming voor Britse airlines kunnen ook buitenlandse airlines weer vluchten aanbieden tussen Groot-Brittannië en de Egyptische badplaats. De Britse luchtvaartautoriteit CAA laat op sociale media weten dat aanvragen voor zulke vluchten weer in behandeling genomen zullen worden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close