fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Nieuwe vertraging dreigt voor Mitsubishi’s M90′

De productie van de M90 van Mitsubishi loopt mogelijk opnieuw vertraging op. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei kondigt het Japanse concern binnenkort een nieuwe datum aan voor het afleveren van het eerste toestel.

Moeizame ontwikkeling

De ontwikkeling van de M90, die eerder bekend stond als Mitsubishi Regional Jet (MRJ) verloopt al jarenlang moeizaam. Oorspronkelijk zou de eerste vlucht in 2012 al plaatsvinden, maar dat gebeurde pas in 2015. Launch-customer ANA wacht al jaren op het eerste toestel.

Nieuwe datum

De eerste levering voor ANA moet in 2020 plaatsvinden, maar volgens Nikkei wordt dat opnieuw uitgesteld. De krant stelt dat Mitsubishi experts van buiten Japan raadpleegt om een nieuwe datum vast te stellen.

Andere naam

In juni besloot Mitsubishi de ontwikkeling van het vliegtuig over een andere boeg te gooien. De naam MRJ werd aangepast naar M90 en er werd een nieuwe variant voor 100 passagiers geïntroduceerd: de M100.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button