fbpx
Naast het nieuwsProfessionalVliegtuigen

‘Nieuwe vertraging dreigt voor Mitsubishi’s M90′

De productie van de M90 van Mitsubishi loopt mogelijk opnieuw vertraging op. Volgens de Japanse zakenkrant Nikkei kondigt het Japanse concern binnenkort een nieuwe datum aan voor het afleveren van het eerste toestel.

Moeizame ontwikkeling

De ontwikkeling van de M90, die eerder bekend stond als Mitsubishi Regional Jet (MRJ) verloopt al jarenlang moeizaam. Oorspronkelijk zou de eerste vlucht in 2012 al plaatsvinden, maar dat gebeurde pas in 2015. Launch-customer ANA wacht al jaren op het eerste toestel.

Nieuwe datum

De eerste levering voor ANA moet in 2020 plaatsvinden, maar volgens Nikkei wordt dat opnieuw uitgesteld. De krant stelt dat Mitsubishi experts van buiten Japan raadpleegt om een nieuwe datum vast te stellen.

Andere naam

In juni besloot Mitsubishi de ontwikkeling van het vliegtuig over een andere boeg te gooien. De naam MRJ werd aangepast naar M90 en er werd een nieuwe variant voor 100 passagiers geïntroduceerd: de M100.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button