AirlinesNieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

‘Virgin connect overweegt grotere vliegtuigen te kopen’

De Britse airline Virgin Connect, nu nog bekend onder de naam Flybe, overweegt grotere toestellen aan te schaffen. Dit stelde CEO Mark Anderson tegenover Air Transport World.

Q400’s

Op dit moment bestaat de vloot van Flybe voornamelijk uit Q400 turboprops van Bombardier. Ook vliegen er nog een aantal Embraers. Voor het begin van april 2020 moeten de negen E195’s teruggekeerd zijn naar de leasemaatschappij. In een vlootplan in 2018 werd de Q400 als ‘best core aircraft’ aangeduid.

Grotere vliegtuigen

Na de overname door Virgin en de naamsverandering naar Virgin Connect bestaat de kans dat de airline weer grotere vliegtuigen in gebruik neemt. “We kijken naar de ontwikkeling van de vloot. Daar horen ook grotere toestellen bij”, zegt CEO Mark Anderson tegen Air transport World

Niet stilzitten

Concrete plannen zijn er nog niet, valt op te maken uit de woorden van Anderson. “We gaan geen gekke besluiten nemen en een heel nieuwe vloot van toestellen kopen, maar we blijven niet stilzitten en voor altijd met een vloot van Q400’s vliegen”, zegt hij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/