AirlinesNieuwsProfessionalVeiligheid

Zuid-Afrikaanse carriers houden toestellen aan de grond voor inspecties

De Zuid-Afrikaanse maatschappijen Comair en South African Airways (SAA) houden vandaag een deel van hun vloot aan de grond voor inspecties. De Zuid-Afrikaanse luchtvaartautoriteit heeft de inspecties opgelegd.

‘Onregelmatigheden’

Volgens Comair zijn de inspecties opgelegd omdat de luchtvaartautoriteit ‘onregelmatigheden’ constateerde bij een audit van South African Airways Technical (SAAT), één van de onderhoudsbedrijven van de maatschappij.

“Betrokken vliegtuigen mogen niet vliegen tot de noodzakelijke acties zijn uitgevoerd”, stelt de maatschappij. Wat er exact aan de hand is, is onduidelijk.

Toestellen gecheckt

Rond 9.30 uur dinsdagochtend meldde de airline dat vier vliegtuigen gecheckt zijn en weer mogen vliegen. Hoeveel toestellen gecheckt moeten worden, is niet duidelijk. Woensdag verwacht Comair weer over de volledige vloot te kunnen beschikken. De vloot bestaat uit 26 Boeing 737’s. Het merendeel zijn 737-800’s.

Vluchten geschrapt

Flagcarrier South African Airways stelt op de website dat slechts vier binnenlandse vluchten geannuleerd zijn door de inspecties. Door vluchten te combineren en grotere vliegtuigen in te zetten kunnen de passagiers toch vervoerd worden.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button