777XBoeingEditors choiceNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing stelt aflevering 777X uit tot 2021

Vliegtuigbouwer Boeing schuift de aflevering van de eerste 777X toch op Het eerste toestel moet in 2021 afgeleverd worden. Dat maakte de vliegtuigbouwer bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers

Jaar vol tegenslagen

Boeing kent in 2019 bepaald geen goed jaar. Naast de problemen met de 737 MAX verloopt ook de ontwikkeling van de 777X niet volgens plan. In september werd een test met het nieuwe toestel gestopt nadat een vrachtdeur opensprong

Uitstel

Persbureau Reuters meldde in augustus al dat de levering van de 777X uitgesteld zou worden door problemen met de motoren. Boeing hield tot nu toe vast aan 2020 als datum voor de eerste aflevering.

Levering 2021

De eerste testvlucht moet volgens Boeing nog steeds plaatsvinden in 2020, maar de vliegtuigbouwer stelt nu ‘begin 2021’ als streefdatum voor de eerste aflevering.

Emirates kritisch

Of die datum ook gehaald wordt, is hoogst onzeker. Niet alleen stelde Boeing zelf de planning al een aantal keren bij, ook launch-customer Emirates is kritisch.

CEO Tim Clark liet vorige week weten dat hij een testperiode van dertien tot zestien maanden eist voor het teostel gecertificeerd wordt. Clark zei toen ook niet op het toestel te rekenen in 2020.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close