fbpx
KLMNieuwsNL NieuwsProfessional

Donderdag minder catering op Europese KLM-vluchten

Europese KLM-vluchten die woensdagavond en donderdag vertrekken vanaf Schiphol hebben minder catering aan boord. Dit komt door een staking van het cateringpersoneel op donderdag.

Landelijke staking

De staking van donderdag is de laatste uit een reeks van drie landelijke stakingsdagen in de cateringbranche. Vakbond FNV Catering staakt ook bij KLM Catering Services (KCS), waardoor ook KLM last heeft van de staking.

Minimale catering

De rechtbank in Haarlem oordeelde vorige week in een kort geding dat FNV mag staken bij KCS, maar dat er wel een minimale catering geleverd moet worden. In de praktijk betekent dit dat intercontinentale vluchten donderdag wel maaltijden aan boord hebben. Bij Europese vluchten zal de catering ‘tot een minimum worden beperkt’, meldt KLM woensdagochtend.

Woensdagavond

De maatregel geldt voor alle Europese vluchten die woensdagavond vanaf 20.00 uur vertrekken vanaf Schiphol. Vanaf vrijdagochtend worden Europese vluchten die vertrekken vanaf Schiphol weer normaal gecaterd. Europese vluchten die donderdagavond vertrekken en vrijdagochtend vroeg weer op Schiphol arriveren, hebben volgens de airline ook op de terugvlucht nog een minimale catering aan boord.

Geen duty-free

Tijdens de staking zullen op lange vluchten geen dutyfree-artikelen verkocht worden.. De catering gaat wel gewoon door op de intercontinentale vluchten.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button