AirlinesFrequente reizigerNieuws

‘Indiaas SpiceJet wil long-haul vliegen in 2020’

De Indiase low-cost carrier SpiceJet wil vanaf volgend jaar long-haul vluchten gaan aanbieden. De maatschappij overweegt nieuwe toestellen aan te schaffen of te bieden op een deel van Air India, meldt Press Trust of India (PTI).

Plannen

Plannen voor lange afstandsvluchten heeft SpiceJet al langer. Volgens PTI werden twee keer eerder slots aangevraagd op Londen Heathrow, maar moest die aanvraag weer worden ingetrokken.

Volgens de website overlegt SpiceJet met zowel Airbus als Boeing over opties voor vliegtuigen. CEO Ajay Singh liet eerder bij Bloomberg weten dat zijn maatschappij alleen orders van ” minimaal 100 vliegtuigen” plaatst.

Mogelijk bod op Air India

Op basis van een anonieme bron stelt PTI ook dat de maatschappij overweegt om te bieden op de internationale operaties van Air India. Dat kan alleen als de Indiase regering besluit om de binnenlandse -en buitenlandse operatie van de staatsmaatschappij uit elkaar te trekken en los aan te bieden.

Boeing-vloot

De vloot van de low-cost carrier bestaat op dit moment volledig uit toestellen van Boeing. De Amerikaanse vliegtuigbouwer mag nog 123 exemplaren van de 737 MAX leveren, als het toestel weer luchtwaardig verklaard wordt. Door de aanhoudende problemen overweegt SpiceJet nieuwe vliegtuigen te bestellen bij Airbus.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button